Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

El Jardí Petit

cultiu d'arbres i formació de bonsai

Yose-Ue: el bosc de nandines

Et presento el bonsai de múltiples arbres, el Yose-Ue.
Un bonsai presenta, per norma general, un arbre únic acompanyant del seu pot.
L'arbre pot tenir un tronc únic, que és el més habitual, o pot tenir més d'un tronc. Aquests arbres multitronc reben diferents noms en funció de si en té dos, tres, cinc, set...
Un altre estil que presenta troncs múltiples però pot considerar-se fora dels multitroncs, és l'estil rai. Aquest estil imita un arbre caigut, en el que el pas del temps ha convertit branques en nous troncs, però encara conserva les deixalles de l'arbre original.

Existeix un altre estil en què la composició del bonsai presenta més d'un arbre: es l'estil bosc, o Yose-Ue.
Aquest estil és molt particular. Presenta unes normes especials derivades del fet que està format per diversos exemplars, aquestes normes tenen per objectiu augmentar la bellesa de la composició.
També succeeix que hi ha un bon grapat de normes estàndards que no s'apliquen, perquè significarien la pèrdua de cohesió del bosc.
Així, aquest estil és útil, i s'ha fet servir molt, per a entrenar arbres que, per si mateixos, no respondrien adequadament als requeriments formals bàsics d'un bonsai.
Particularment, més que per aprofitar material de rebuig, jo en faig expressament perquè m'agraden molt. I no sóc l'únic: els mestres Masahiko Kimura i Yoshio Naka han treballat repetides vegades aquest estil i han format exemplars impressionants.

Fa unes setmanes vaig crear un bosc de nandines, avui us el presento. Durant aquesta setmana el treballaré, i a més un ensenyaré com en faig un altre de més petit.
Espero que gaudiu d'aquestes publicacions.
Fins aviat!
 
Estem en fase Beta. Si tens qualsevol incidència, escriu-nos a info@aixeta.cat